TORNEM amb la festa del Beaujolais Nouveau


A Chez Clo, taula Secreta us proposem un TAST del “Beaujolais Nouveau-2014”. Oficialment no es pot consumir ni obrir una ampolla d’aquest vi novell abans del tercer dijous de novembre, enguany el 20 de novembre. Aleshores, com cada any, us proposo de tastar-lo tot oferint una degustació amb aire de festa i celebrar-ho simultàniament amb els bars i brasseries de França!

Cuinaré unes quantes delicatessen franceses de manera a oferir un buffet per a acompanyar la degustació, i òbviament no hi farà falta ni formatges, ni patés, ni “charcuteries” franceses. Com que s’ha de beure entre 14o i 16o, a la temperatura del celler, ho farem, tot encetant la llar de foc.

NOTA: EL Beaujolais és un vi 100% Gamay que es produeix al extremitat sud de la Bourgogne: la seva seu seria el poble de Beaujeu, i s’estén al nord de Lió. El mètode de vinificació del Beaujolais es fa macerar els ramells sencers molts pocs dies per sobre del 30% del raïm ben picat amb ferments tot saturant de CO2 les tines. Això explica el color poc pujat i les aromes afruitades d’aquest vi.

No hi falteu! Però no oblideu de reservar-me amb antelació, de manera a tenir a disposició suficient vi de Beaujolais!

TAST i SOPAR
Dijous 20 de novembre, a partir de les 9h de la tarda
Sopar/buffet amb degustació del vi (tot inclòs): 25 €
Reservar: allo@chez-clo.com /Clotilde: 669134758

Tradicionalment “el joc” del primer tast de l’any és per a cadascú de esbrinar a quines fruites el vi d’engany li sembla que recorda més: pel Beaujolais-village 2011 es va invocar fruites vermelles cuits així com tocs florals; El Beaujolais-village 2012, evocava la maduixa amb toc d’espècies. A veure que us inspirarà el d’aquest any!

Comments are closed.